Πώς θέλεις την Αθήνα;

Πώς θέλεις την Αθήνα;

Παρακολουθώ τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις των υποψηφίων για την Αθήνα και πραγματικά απορώ. Κανένας δεν θα μιλήσει ανοιχτά για την ασφάλεια; Κανένας δεν θα πει κάτι, ξεκάθαρα, για το μεταναστευτικό; Ποιες είναι οι προτάσεις τους; Δεν είναι όμως μόνο οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι. Είναι και η παρούσα διοίκηση του Δήμου που κλείνει τα μάτια. Αυτό το ζω σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε συζήτηση. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των Αθηναίων αλλά οι πάντες σιωπούν για να μην τους κατηγορήσουν ως ακροδεξιούς ή φασίστες. 

Ο πατέρας που φοβάται να αφήσει το παιδι του να κυκλοφορήσει το βράδυ, δεν είναι φασίστας. Αυτός που θέλει την γειτονιά του καθαρή δεν είναι φασίστας και σίγουρα δεν είναι φασίστας αυτός που θέλει την εφαρμογή των νόμων και των κανόνων στη πόλη που ζει. Με τέτοιους ανθρώπους συζητώ, με απλούς πολίτες που προβληματίζονται για τη γειτονιά τους, για τη πόλη τους που είναι το σπίτι τους. Αδιαφορώ πλήρως για διάσημους που κάνουν βόλτες στα ψηφοδέλτια. Αδιαφορώ και πρέπει να αδιαφορήσουμε όλοι μας σε τύπους που περνούν από την Αθήνα για να φιγουράρουν την θεωρία και τον ψευτοπροοδευτισμό τους. 
Σκοπός είναι να μαζευτούν οι Αθηναίοι. Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, οι φοιτητές, όλοι όσοι αγαπούν την Αθήνα και να διεκδικήσουμε αυτά για τα οποία πληρώνουμε και φορολογούμαστε. Για ασφάλεια, για καθαριότητα, για ανθρώπινες συνθήκες. Οι υπόλοιποι, ας κάνουν τις αναλύσεις από τον καναπέ τους και ας συνεχίσουν να σιωπούν μπροστά στο ξέφραγο αμπέλι του προσφυγικού, μπροστά στην άλωση ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων από κινέζους και άλλους, αλλά και μπροστά στη βρωμιά και την δυσοδία που δεν ζουν και την αφήνουν να την βιώσουμε ΕΜΕΙΣ. Ανοιχτό κάλεσμα σε όσους προβληματίζονται για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.