Βασιλόπουλος Ευθύμιος (Μάκης)

Βασιλόπουλος Ευθύμιος (Μάκης)

Είναι γεννηθείς στην Αθήνα στις 20/2/1970 και γόνος πολύτεκνης οικογένειας. 

Έχει καταγωγή από τη Φωκίδα (Βουνιχώρα και Γαλαξίδι). 

Πατέρας ενός παιδιού.

Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός από το ΤΕΙ Αθήνας με εξειδίκευση στα συστήματα αυτομάτου ελέγχου και μικροεπεξεργαστών.

Υπηρέτησε θητεία 21 μηνών. Επιλέχθηκε και φοίτησε στη σχολή εφέδρων Αξιωματικών του ΣΥΠ Λαμίας το 1994. Έχει λάβει εύφημο μνεία και τιμητική διάκριση από τον τότε Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, Στρατηγό Κεδίκογλου ως υπόδειγμα στρατιώτη. Ανέλαβε επιτυχώς τις διαχειρίσεις σε Καύσιμα, Γραφείο Κίνησης, δαπάνες, ΚΨΜ και αποθήκες υλικού, ενώ τους τελευταίους 9 μήνες υπηρέτησε στο ΚΕΤΕΣ (Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Στρατού) όπου ως υπεύθυνος Αξιωματικός είχε αναλάβει την σύνταξη του φακέλου «κρυπτοσυσκευής-ενδοεπικοινωνίας» μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και Στρατού σε περίπτωση πολέμου. Τώρα κατέχει τον τίτλο του «Έφεδρου υπολοχαγού».  

Είναι σύμβουλος ανάπτυξης επιχειρήσεων με τη χρήση του Internet, νέων μέσων προβολής, και ψηφιακών και διαδραστικών τεχνολογιών και επικοινωνίας. Έχει έντονη επαγγελματική δράση από το 1995, με δικές του εταιρίες και συμμετοχή σε επώνυμα και σύγχρονα επιχειρηματικά σχήματα με σημαντικότερο όλων όταν διετέλεσε ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Yahoo! σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια τη περίοδο 1999-2001. 

Σχεδίασε και ανέπτυξε πολλά και σημαντικά “projects” μεταξύ των οποίων την πρώτη προβολή του ΕΟΤ στο Internet το 1999, την προβολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής στο Internet το 2002-2004 (Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004), κλπ, ενώ τελευταία έχει πάλι αναπτύξει πρώτος στην Ελλάδα την πλέον σύγχρονη τεχνολογία “AR” που μας εισαγάγει στο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης.

Συστρατεύεται με το Βασίλη Καπερνάρο γιατί "είναι μεν μορφωμένος αλλά απλός και λαϊκός άνθρωπος με συνέπεια, τιμή και αξίες. Δεν έχει εκτεθεί πολιτικά ούτε και κοινωνικά και είναι αυτοδημιούργητος και μάλιστα πετυχημένος τόσο επαγγελματικά όσο και οικογενειακά. Δεν φοβάται, δεν συμβιβάζεται και έχει θέληση και όραμα για ανιδιοτελές κοινωνικό έργο. Τι άλλο να θέλει κανείς για να ακολουθήσει έναν ηγέτη;"

"Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα γιατί απλά δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός οπότε δεν γνωρίζω τις διαδικασίες και κανονισμούς που πρέπει να τηρούνται σε έναν Δήμο. Είμαι όμως «καθαρός», «γνώστης», «σύγχρονος τεχνοκράτης», «διαλακτικός», «δημοκράτης» και «δίκαιος» και ως εκ τούτου πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω πολύ περισσότερο από ανθρώπους που έχουν καταντήσει εξυπηρετητές κομματικών και ιδιοτελών συμφερόντων… Άλλωστε βασικό «ρητό» μου είναι: «Το της πόλεω όλο ήθος, αυτό και του λαού της!» που είχε πει ο Ισοκράτης και σημαίνει ότι «Κατά το λαό και οι Βασιλιάδες του!»… Ήρθε λοιπόν ο καιρός να αλλάξουμε τις αξίες και κοινωνία μας προς το καλύτερο ξεκινώντας από τους ηγέτες μας! "