Τράγκα Αλεξάνδρα-Μαρία

Τράγκα Αλεξάνδρα-Μαρία

Η Αλεξάνδρα Τράγκα είναι δημοσιογράφος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χολαργό. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ιδιαίτερη κλίση στις Διεθνείς Σχέσεις. 


Επί επτά συναπτά έτη, εργάστηκε σε μεσαίου βεληνεκούς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Κόντρα Channel -συμπαρουσίαση με τον Τέρενς Κουίκ της εκπομπής «Ο Τέρενς Blogάρει»-, και αίθουσα σύνταξης του προαναφερόμενου καναλιού) ενώ διατήρησε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προσωπικό ενημερωτικό ιστολόγιο υπό την επωνυμία «Κοντυλοφόρος». Ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας και μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Γεωργίου Νταβρή. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με το Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, όπου πέραν των άλλων, συμμετείχε στην εκπόνηση ερευνών και στη συγγραφή Ερωτήσεων για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Μέσω του Κινήματος «Σπίθα», διετέλεσε μέλος του Γραφείου Τύπου του διεθνούς μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.  

Από το Σεπτέμβριο του 2015, παρακολουθεί το εξ’ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, ενώ στα πλαίσια της Διά Βίου Εκπαίδευσης και συνεχούς επιμόρφωσής της, έχει παρακολουθήσει μαθήματα Διεθνών Σχέσεων στο Centre d’ Études Diplomatiques et Stratégiques (CEDS), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στη Διεθνή Πολιτική και Λειτουργία των ΜΜΕ) και στο European University Institute (MOOC στις Κουλτούρες και Ταυτότητα της Ευρώπης).