Μοιράγια Χριστίνα

Μοιράγια Χριστίνα

Η Χριστίνα Μοιράγια είναι δικηγόρος και εκπαιδευτικός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χολαργό. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε ως δικηγόρος και έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 


Υπηρέτησε  στις κεντρικές υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το 1987, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής  εκπαίδευσης (ΠΑΤΕΣ – ΣΕΛΕΤΕ) στο τμήμα πτυχιούχων Νομικών Σχολών από όπου έλαβε πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών. Διορίστηκε ως καθηγήτρια Νομικών Επιστημών  στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας. 

Ως εκπαιδευτικός και νομικός, διατέλεσε από το 1988 συνεχής σύνδεσμος του Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» ενώ η αρμονική της συνεργασία με τη σχολική κοινότητα την ανέδειξε το 2000 Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και αντιπρόσωπο των γονέων στη Σχολική Επιτροπή. 

Διατέλεσε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΠΕΚΕ) και αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, μετά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2001. Από το 2017, ασκεί χρέη υποδιευθύντριας, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου των διδασκόντων.