Παλυβού-Ρεκούνα Βασιλική

Παλυβού-Ρεκούνα Βασιλική

Η Βασιλική Παλυβού-Ρεκούνα είναι επιχειρηματίας και επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ωστόσο οι ρίζες της περιλαμβάνουν γονεϊκές καταβολές τόσο από την Αρκαδία όσο και από τη Μικρασιατική Σμύρνη. Έχει σπουδάσει ξένες γλώσσες, με άδεια εξασκήσεως διδασκαλίας αγγλικών και είναι πιστοποιημένη στην επεξεργασία λειτουργικών συστημάτων Η/Υ. Είναι παντρεμένη από το 2001 με τον Λάμπρο Κώστα, ομοίως επιχειρηματία, και συμπορεύονται προσωπικά και επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει έντονη εθελοντική δράση σε οργανώσεις που σχετίζονται με ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ συμμετέχει έμπρακτα σε αρκετές φιλοζωικές & περιβαλλοντικές οργανώσεις.


Συμμετέχει στο συνδυασμό του Βασίλη Καπερνάρου διότι: «Η Αθήνα, εδώ και 25 χρόνια, αποτελεί με την ευρεία έννοια και το “δικό μου” σπίτι. Σήμερα, νιώθω την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να φροντίσω αυτή την Αθήνα όπως φροντίζω προσωπικά και για το δικό μου σπίτι. Κατανοώ ότι δεν έχω κάποια σχέση με το επάγγελμα του πολιτικού, είμαι όμως ένας πολίτης που επιδιώκω συνειδητά να αναλάβω το ατομικό μου μερίδιο στην ευθύνη και να προσπαθήσω για ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο μου. Μετά από πολλά χρόνια παρακολούθησης των πεπραγμένων, συναισθάνομαι πως χρειάζεται να προσφέρω και εγώ με την σειρά μου τις δικές
  δυνάμεις μου. Να συμβάλλω σε κάτι χρήσιμο και ουσιαστικό και αυτό είναι στα σίγουρα, η μεγαλύτερη ικανοποίηση που μπορεί να μου προσφερθεί μέσω αυτής της ευκαιρίας. Γνωρίζοντας τον καθημερινό αγώνα της ζωής όλων μας, ο στόχος μου είναι να προσφέρω κοινωνικά, γιατί έχω και τη διάθεση και το χρόνο να συμμετέχω ενεργά σ' ένα Δήμο που ζω και εργάζομαι 25 χρόνια. Πιστεύω ότι η αλλαγή και η βελτίωση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τους απλούς πολίτες και τη συνασπισμένη πρωτοβουλία. Μέσα από μια αχρωμάτιστη πολιτικά προσπάθεια που μας χωράει όλους, σας ζητώ να μου δώσετε την ευκαιρία να προσπαθήσω. Γιατί θέλω να εξακολουθώ να πιστεύω στην αξιοκρατία, στην άμιλλα και στη σημασία της διεκδίκησης και της συμμετοχής. Οραματίζομαι, Δημιουργώ, Πράττω! Σας ευχαριστώ».