Μαντζανάς Παναγιώτης

Μαντζανάς Παναγιώτης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από Σαρακατσάνο πατέρα και Πόντια μητέρα. Σπούδασε Ιατρική στην Πανεπιστήμιο της Πάντοβα Ιταλίας (όπου και διετέλεσε πρόεδρος της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ),αλλά η επιθυμία του για δημιουργία τον οδήγησε να ασχοληθεί με την κατασκευή αστικών ακινήτων στον Νομό Αττικής.                          

Όντας ανήσυχο πνεύμα το 2008 αποσύρεται από την επαγγελματική δράση και αφιερώνει μία γεμάτη δεκαετία στην μελέτη της Βυζαντινής Ιστορίας και ειδικότερα στην ανάλυση του τομέα της Ρητορικής και της Λογοτεχνίας.                  

Με έντονες εθνικές ανησυχίες το καλοκαίρι του 2018 αποφασίζει να ασχοληθεί  με τα κοινά. Μετά από μελέτη της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και προκειμένου να σχηματίσει ιδίαν γνώμην φέρεται διεισδυτικά έως αδιάκριτα στον χώρο της Πατριωτικής Δεξιάς και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό είναι παρωχημένο. 

Έτσι καταλήγει στο να ιδρύσει τον Απρίλιο του 2019 την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, μία πολιτική κίνηση, η οποία προσδοκά αφενός την ανάταση του ηθικού των Ελλήνων αφετέρου την αφύπνιση των εθνικά ευαίσθητων Ελλήνων Πατριωτών και την κατάδειξη αυτών που επιβουλεύονται την ταυτότητα της χώρας αλλά και των ατόμων που ρισκάρουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την γαλήνη του τόπου και τις ελευθερίες του λαού προς ίδιον όφελος και προς άγραν ψήφων και οφίκιων. 

Τον Μάιο του 2019 αποφασίζει την συμμετοχή στον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ του Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος ως αγνός ιδεολόγος αλλά παράλληλα ικανότατος επιστήμονας και πολιτικός διάγει πολιτικό πλάνητα βίον, αψηφώντας διαφαινόμενα υλικά και μη οφέλη προς τέρψιν ματαιοδοξίας και φιλοδοξίας. Με προσωπικό σύνθημα λοιπόν “Σηκώνουμε τα μανίκια ” και με όπλα την πίστη στην Αγία Τριάδα και την Παναγία ο προερχόμενος από το πουθενά Παναγιώτης Μαντζανάς συμμετέχει στον αγώνα για τον Δήμο Αθηναίων ως μαχητικός υπερασπιστής του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ιστορίας.