Τορνάρης Εμμανουήλ

Τορνάρης Εμμανουήλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στα πέντε του χρόνια, τότε που πέρασε την πόρτα του Παναθηναϊκού στο τμήμα της  κολύμβησης. Αργότερα πήγε στο τμήμα της υδατοσφαίρισης, μετά στο ποδόσφαιρο και από το 1992 μέχρι και το 2012 στο τμήμα της πυγμαχίας  όπου και τελείωσε την αθλητική του καριέρα, λόγω ορίου ηλικίας.

Έφερε διάφορες  διακρίσεις στον Παναθηναϊκό με αποκορύφωμα το 2008 που βγήκε πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία, στα βαρέα βάρη.

Μυημένος  στα αθλητικά ιδεώδη από μικρό παιδί, τα οποία δίδαξε κυρίως στις νεότερες γενεές των Ελλήνων,  προσφέροντας ως δάσκαλος της πυγμαχίας κοινωνικό έργο. Δίνοντας κάπως έτσι την ευκαιρία σε πολλούς νέους να αποκτήσουν αθλητική παιδεία που ο ίδιος πρεσβεύει.

Το κοινωνικό του έργο δεν σταμάτησε εκεί. Πάντα βοηθούσε απλό κόσμο με όποιο τρόπο μπορούσε, αλλά κυρίως συμετέχοντας ενεργά στα κινήματα κατά των πλειστηριασμών χωρίς καμία κάλυψη για τον ίδιο και αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Ο μόνος γνώμονάς του ήταν το ΔΙΚΑΙΟ.

Αντέχοντας  έναν ακόμα  γύρο όταν νομίζεις ότι δεν μπορείς, είναι η ικανότητα που μαθαίνεις στην πυγμαχία για να γίνεις πρωταθλητής στη ζωή, μαχόμενος μέχρις εσχάτων. Ό,τι ακριβώς  πρεσβεύει ο Βασίλης Καπερνάρος στην πολιτική αρένα λέγοντας «πάμε για ρήξεις»!!!