Πλατάκης Βασίλειος

Πλατάκης Βασίλειος

O Βασίλης Πλατάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για τρία χρόνια, αλλά την εγκατέλειψε για να ακολουθήσει τη δραματική τέχνη. 

Τελειώνοντας τη δραματική σχολή, φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έπαιξε σαν ηθοποιός στα κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας και με τους μεγαλύτερους ηθοποιούς όπως την Έλλη Λαμπέτη, το Μάνο Κατράκη, το Γιάννη Γκιωνάκη, τον Μίμη Φωτόπουλο,τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ,την Αλίκη Βουγιουκλάκη κ.α. 

Υπηρέτησε όλα τα είδη της θεατρικής τέχνης από αρχαίο δράμα, κωμωδία, επιθεώρηση και δράμα. Σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα, παιδικές παραστάσεις, παραστάσεις για μεγάλους και από το 1977 ασχολείται και με τις θεατρικές παραγωγές. 

Ανέβασε γύρω στα εξήντα θεατρικά έργα με δική του παραγωγή στα κεντρικότερα θέατρα της Αθήνας και με τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του θεάτρου. 

Από το 1992 ήταν στενός συνεργάτης της Αλίκης Βουγιουκλάκη μέχρι που έφυγε από τη ζωή. Από το 1993 διευθύνει το θέατρο Μπρόντγουεϊ. 

Eπι 15 χρόνια ήταν Γενικός Γραμματέας της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ. 

Τα τελευταία 8 χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τη σκηνοθεσία. Επίσης ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό φωτισμών σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ έχει γράψει μια ποιητική συλλογή τις "Αδέξιες Πινελιές". 

Γνωρίζει 4 γλώσσες Αγγλικά-Γαλλικά-Ιταλικά και Αραβικά. Έχει γράψει 10 θεατρικά έργα για παιδιά και έχει μεταφράσει πολλά θεατρικά έργα. 

Έχει λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως οι Γενναίοι του Βορρά, ο Αχόρταγος, κ.α., όπου ξεχωρίζει η ερμηνεία του στην Τελευταία άνοιξη του Τάκη Κανελλόπουλου.